Tina Hvid Portræt (beskåret)

Tina Hvid

Jeg arbejder med abstrakte skulpturer med et organisk udtryk. Jeg leger med materiale, form og farver, og arbejder med det visuelle udtryk der opstår i dette samspil. Det er især de syntetiske farver der tiltaler mig og som jeg undersøger.

Mine skulpturer er modelleret i hånden i stentøjsler, og er stentøjsbrændt. Jeg bruger stentøjsglasurer. Jeg arbejder med et tykt lag glasur, da jeg godt kan lide det næsten plastiske udtryk, der kommer ved mange lag glasur.

Jeg er inspireret af linier og former, som jeg ser allevegne, i en busk, et træ, en solstråle, en sky, i en vase eller en skulptur på gaden, som jeg passerer i farten… og omsætter til skulpturer.

Mine metoder

Jeg arbejder bevidst med balancen i skulpturen, samtidig med at jeg søger at gøre skulpturen levende og organisk med svungne former.

Mine skulpturer “taler” med hinanden, spiller op til hinanden, således at de enkelte skulpturer ophøjer hinandens sanseudtryk. Selvom mine former er runde og organiske søger jeg at give dem “kant”, ved konstant at udfordre mig selv og eksperimentere med nye problemstillinger.

For eksempel, “hvordan kan jeg integrere et hul i skulpturen, uden at beskueren associerer til den klassiske form, en vase eller en krukke, men hvor hullet ophøjer det skulpturelle udtryk og gør skulpturen mere interessant end hvis, den havde været foruden et hul”.

En anden problemstilling jeg har arbejdet med er, “hvordan kan jeg bryde med den traditionelle måde hvor skulpturen oftes er sat på en sokkel, men istedet for på en raffineret måde integrere soklen, så den fremstår som en del af skulpturen og det skulpturelle udtryk”.

Tina Hvids metoder
da_DK