Udstillinger

På denne side kan du læse om, og se billeder fra udvalgte udstillinger.

Hvis du er interesseret i at vide mere om nuværende og kommende udstillinger, læs mere på Instagram og Facebook.

 

DOUBLE INTENSITY dobbelt solo hos Galleri Kbh-kunst

Om udstillingen skriver kunst skribent Connie Bo Boes; 

Tina Hvid (1965) har sat sig for at nå nye steder hen med sin keramik – og med sin soloudstilling DOUBLE INTENSITY topper hun helt klart sin karriere indtil nu.

Skulpturerne står tæt – på bord og gulv, med hendes karakteristiske tykke og farve stærke glasurer og de knopskyder på frækkeste vis mod og fra hinanden.

Det er virkelig forbløffende at bevidne en sådan udvikling hos en kunstner, når man for blot et år siden, så et noget mere enkelt udtryk.

Hun arbejder med abstrakte, organiske skulpturer hvor begrebet vækst belyses i denne udstilling og det er lykkes SÅ godt! De mange skulpturer står flot i forhold til de farvede vægge og således bliver galleriets to bagerste rum til en total installation, en legeplads – en slikbutik, hvor det er svært at vælge.

Gallerist Helle Borre skriver ligeledes; “Der er blevet knoklet med keramikken det sidste år og der er kommet nogle helt fantastiske gennemarbejdede og farverige skulpturer ud af det”.

Kunstmaler Hanne Schmidt skriver: “Jeg vil gerne anbefale Tina Hvids udstilling. Masser af kæmpe store, keramiske værker. Fantastiske former og farver. De indtager rummet og klarer deres solo opgave til topkarakter, -hvis du spørger mig, men kom forbi og bedøm selv”

KS 22

Kunsternes sommerudstilling 2022 - en af de fem statsanerkendte censurerede udstillinger for kunst.

I år modtog censurerne 1497 værker, 83 blev antaget, herunder mine fem keramik skulpturer.

Til JV WEEKEND siger Anne Grethe Sværke, leder af Janus; 

“Låg krukkerne i keramik af Tina Hvid er glatte og nærmest perfekte i deres udtrykt. Med deres strålende farver adskiller krukkerne sig faktisk fra flere af værkerne på årets udstilling, hvor det især er jordfarverne der går igen blandt kunsterne. 

I opsætningen af udstillingen har censorerende haft fokus på kontraster og temaer. For eksempel står der i samme rum som Tina Hvids keramik skulpturer nogle stof-dragter af Sebastian Hvalsøe Jacobsen og trods kontrasten i materiale og farver harmonerer de alligevel ved de organiske former og strukturer.

TRANSPARENS

Udstillingen “Transparens” på Dronninglund kunstcenter får fire stjerner af kultur journalist Max Melgaard, som bl.a. skriver; “……”kunstudstillingen “Transparens” er en meget stor og overvældende udstilling…..”Kom endelig afsted for “Transparens” er ikke noget du ser dagligt”.

Om mine værker skriver han; “Tina Hvid viser 17 værker i stentøj. Nogle har titler, andre har ikke. Men det er ikke titler, der giver et clou om motivet, for de mange figurer minder mest om store, blanke svare (bøgehatte?). De er både kønne og finurlige”.
– Citat fra artiklen på “kulturen.nu.”

I Kunstavisen skriver Grethe Hagensen; “…. med udstillingen “transparens” har 13 professionelle, dedikerede samtidskunstnere, som arbejder indenfor samme felt og i høj grad er beslægtede i deres udtrykt, alle på hver deres måde forholdt sig til begrebet transparens i deres værker.

Om mine værker skriver hun. “Tina Hvid viser skuleturer der på mange måder leger med gennemsigtigheden eller det modsatte”.

Citat fra artikel “Kunstens bud på transparens” i Kunstavisen.

Udstillingen er kurateret af Connie Boe Boss og det er Ann-Lisbeth Albek Sanvig som er initiativtager.

JOY udstilling kurateret af Tina Hvid

“JOY A Wonderful colourful exhibition is going on right now. Når Galleri Kbh-kunst inviterer indenfor til gruppeudstillingen JOY venter der publikum en oplevelse, der først og fremmest skal tages ind med sanserne. De fem deltagende kunstnere arbejder nemlig alle med at udtrykke stoflighed, taktilitet, sanselighed i form, farve og materiale. De fem kunstneres værker klæder hinanden ualmindelig godt. Godt kurateret af Tina Hvid. Udstillingen fungerer, og den hylder at du tager kunsten ind med sanserne og nyder form og farver og ikke forsøger at intellektualisere værkerne eller lede efter et koncept. Udstillingens kurator, keramiker Tina Hvid, siger; “Det handler om den fornemmelse, jeg får, når jeg sanser værkerne, den stemning, der opstår i mig.””

– Citat fra Coboboblog

Forårsudstilling hos Galleri Korinth

“Smuk enkelhed. Med malerier af Helga Benediktsdóttir og keramiske skulpturer af Tina Hvid. Et match, der klæder hinanden ualmindelig godt.
Helgas malerier er enkle. Ofte er motiverne vækster i krukker, eller elementer fra organiske former – enkle i farvevalg og figuration, nærmest grafiske. Jo mere jeg ser på dem, jo mere holder jeg af dem.
Tinas skulpturer ændrer sig i disse år fra udstilling til udstilling. En kunstner i rivende udvikling, på vej mod et meget skarpt og særegent formsprog der handler om balancepunkter, enkelhed og lækre glasurer. Skulpturerne er nogle gange ret bastante og fremstår derved groundede på en helt særlig måde.
Det er virkelig godt set af Galleri Korinth at sætte disse to kunstnere sammen. Meget æstetisk, enkelt og interessant.”

– Citat fra Coboboblog

Artikel i Liebhaverboligen

“En af tidens helt store tendenser er at udsmykke hjemmet med smukke kunstværker, der kan pryde indretningen.”

“Med inspiration fra hverdagens former som ses alle vegne i en solstråle eller i en sky omsætter keramikeren Tina Hvid disse til abstrakte skulpturer med organisk udtryk. I de håndmodellerede skulpturer er det arbejdet med balance, samtidig med fokus på det levende og organiske, som kommer til udtryk gennem de svungne former.” 

– Artikel fra Liebhaverboligen

Tina Hvid skulptur

Pop op udstillingen i Skagen v58

Om denne udstilling skriver galleristen

“.. Alle 8 kunstnere er udsøgt dygtige til at arbejde med farverne og lyset i værkerne”

– Citat fra Galleri V58

Tilfreds kunde udtaler sig:

“Jeg bliver glad for at se den på mit gulv hver dag.”

 

Scrambled

“Sommerudstillingen i galleri Kbh-kunst er en god blanding af lækre ingredienser. Igen viser gallerist i Kbh-kunst Helle Borre, muskler når det kommer til at sammensætte en varieret, kunstnerisk og interessant gruppeudstilling”.

– Citat kunstavisen 05 2021

 

“Tina Hvid’s keramik er enkle abstrakte former, som sammen med de meget farverige glasurer hun bruger, fremstår æstetisk, eksperimenterende og moderne”

– Citat Gallerist Helle Borre

 

“.. Ligeledes blev jeg tiltrukket af Tina Hvids delikate keramikabstraktioner..”

– Kunstnovicen omtale fra instagram

Tina Hvid skulpturer

Roskilde Åben 2020

“Skulpturene viser et sikkert og gennemført formarbejde. Viser sig bl. a. i den raffinerede måde foden er integreret i skulpturen. Der er blevet leget med materiale og form. Værkerne er fabulerende og skabt med humor. Og de “taler” fint med hinanden. De er åbne for fortolkning og vinder på deres skævhed og mærkværdighed. Så selvom formerne er runde, har de så sandelig “kant”!”

– udtalelse fra første prisen ved Roskilde Åben 2020

Trapholt designbutik

“Tina Hvid er keramisk skulptør og hendes dekorative skulpturer er fuldstændig fantastiske. Hver enkelt skulptur er håndlavet og helt unik. Tilfør din indretning et lille kunstværk i en fræk farve..”

– Trapholt omtale fra instagram

Trapholt designbutik
da_DK